Pestrý květen v ústecké knihovně

  •  

Severočeská vědecká knihovna zve v květnu na divadelní představení, prezentaci malých nakladatelství nebo na rodinnou akci, která se uskuteční na pobočce Stříbrníky. Hned ve středu 4. května, v Dětském oddělení ústecké knihovny proběhne workshop s grafikem, ilustrátorem a skejťákem Jakubem Novotným. Návštěvníci akce se dozví, jak zvládnout základní skateboardové dovednosti, jaký ve městě pro skateboarding využívat terén nebo jakým disciplínám se věnovat. Zároveň si zde pomocí šablon budou moci potisknout vlastní skateboardy nebo trika.

Na první polovinu měsíce je připraveno setkání s nejznámější českou violoncellistkou Terezií Kovalovou a další představení z oblíbeného cyklu Listování, v rámci něhož herci Lukáš Hejlík a Pavel Oubram tentokrát představí knihu s názvem Když panda tančí. Knihovna s ohledem na omezenou kapacitu míst doporučuje zájemcům o tyto dvě akce včasné zakoupení vstupenek v předprodeji.

V úterý 17. května se čtenáři mohou těšit na divadelní představení Černá sanitka, které knihovna připravuje ve spolupráci s ústeckým Činoherním studiem. Vystoupení, jež je inspirováno stejnojmennou knihou hororových povídek a městských legend, se uskuteční venku pod širým nebem, a to konkrétně na hřišti pod areálem Českého rozhlasu Sever.

V sobotu 21. května knihovna láká na svou pobočku Stříbrníky, kde bude celé odpoledne probíhat rodinná akce plná nejrůznějších her a soutěží. Chybět samozřejmě nebude prezentace služeb knihovny, malá burza knih a možnost se občerstvit. V 15 hodin zde navíc proběhne divadelní představení, které ve svém volném čase secvičili knihovníci a knihovnice.

Měsíc knihovna zakončí akcí LOOK! A BOOK!, v rámci níž se čtenáři budou moci setkat s tvůrci a nakladateli krásných a originálních knih. Součástí akce, jež se uskuteční ve středu 25. května, bude prezentace malých vydavatelství, prodejní výstava a autorské workshopy pro děti.

Jan Černecký, Severočeská vědecká knihovna


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*