Ústím se prohnala záplava čaje

  •  

Uplynulou neděli se v Ústí nad Labem konal devátý ročník druhého největšího čajového festivalu ve střední Evropě, Čajů festu. Letos přijelo rekordních 21 čajoven z celého světa. Za zmínku stojí pan Lu z Číny, pan Kumar z Indie, Michal Butor ze Slovenska. Ale i české čajovny ukázali, že umí připravit čaj na vysoce profesionální úrovni. „Jsme tu s čajovnou poprvé a nečekali jsme tak skvělou atmosféru a tolik příjemných a na čaj natěšených lidí,“ říká Martin Resl z Čajového ateliéru z Českých Budějovic.

Každoročně se mezi čajovnami soutěží o titul „Mistra čaje Čajů festu“ a jelikož přijelo spoustu čajových profesionálů, měli návštěvníci velmi těžkou volbu, komu dát svůj hlas. 1. místo získala čajovna Kašmír z Kadaně, 2. místo Čajový ateliér z Českých Budějovic a na 3. místě se umístil Tom Chai z Prahy.

Čajů fest navštívilo kolem 700 návštěvníků od dětí až po seniory, kteří si užívali nejen čaje, ale také bohatého programu, který byl pro ně připraven. Z hudebního programu měla největší úspěch romská kapela Čhave Romane s tanečnicemi, která všechny roztančila. Velký úspěch měly i masáže, malování hennou a na obličej.

Příští rok čeká Čajů fest desátý ročník. Organizátoři slibují, že bude ještě famóznější než letošní vydařený ve všech směrech.

Jolana Vaverková, Čajů fest


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*