Cyklo-běh za Českou republiku bez drog zavítal do Ústí

  •  

Cyklo-běh je svým rozsahem a intenzitou největší pravidelnou protidrogovou kampaní spojenou se sportem. Tato aktivita chce upozornit na drogovou negramotnost u dětí a mládeže a zásadně volá po zvýšení protidrogové osvěty v naší zemi. Výrobci, drogoví propagandisté a distributoři drog jsou stále rafinovanější a zneužívají dětskou naivitu a neznalost toho, co drogy jsou a co způsobují a především zneužívají lhostejnost rodičů a institucí. Akci organizuje občanské hnutí Řekni ne drogám – řekni ano životu.

V úterý se Cyklo-běh zastavil v Děčíně, Ústí nad Labem, Teplicích a Litoměřicích, kde cyklo-běžce přivítaly zástupci města a někde i děti místních škol, kterým byly následně dodány přednášky o tom, co drogy doopravdy jsou a co může způsobit jejich užívání.

„Dnes pokračuje dalšími městy napříč republikou a takto až do pátku, kdy dojedeme do Prahy na slavnostní ukončení letošního ročníku Cyklo-běhu, ve 13:00h na Základní škole Jeseniova, kde se bude konat i koncert a mnoho proti-drogových přednášek,“ řekl David Macoun, tiskový mluvčí projektu a dodal: „Ještě nejsme na konci akce a už se nám podařilo uskutečnit přednášky s pravdou o drogách pro téměř 6000 dětí.“

K rozhodnutí dětí nebrat drogy, vede cesta prostřednictvím včasného pochopení, co přesně drogy jsou a co způsobují. Posledních 20 let naší intenzivní protidrogové prevence potvrdilo, že vzdělávání o drogách je jedinou nadějí, které vede k jistému snížení jejich zneužívání ve společnosti. Cyklo-běh tak dává příkladnou naději, že aktivní osvěta a vzdělávání o drogách je tímto řešením.

Trasa letošního dvanáctidenního Cyklo-běhu vede přes 41 měst Čech a Moravy. Celkem trasa čítá přes 1200 kilometrů. Tým 8 – 10 cyklistů-běžců, kteří sami žijí život bez drog, urazí tuto vzdálenost za 10 dní. Čeká na ně průměrná denní vzdálenost 120 kilometrů.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*