Chtěl skočit z balkónu, policisté mu v tom s vypětím sil zabránili

  •  

Střekovští policisté Martin Fišer a Radek Kocvera zachránili život sebevrahovi. Muže rozhodnutého skočit z balkónu panelového domu se jim po značném úsilí podařilo vytáhnout zpět. Policii zavolala žena, která se obávala napadení ze strany jejího manžela. Pro policisty muž už z dřívějška nebyl neznámý. Na místo se dostali během chvíle a do sedmého patra, kde muž bydlel, šli po schodech.

“Ve chvíli, kdy přišli do mezipatra 6. a 7. patra spařili muže, jak stojí na balkónové římse a drží se rukama zábradlí. Když muž hlídku spatřil, tak křičel, že už na všechno kašle. Policisté začali s mužem v poklidu hovořit a přesvědčovat, aby přelezl zpět. Následně jeden z policistů zaklepal na dveře bytu, kde společně bydleli s manželkou a z místa zavolal další složky a policejního vyjednavače,“ popisuje událost policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

„Když manželka svého muže spatřila, začala na něj křičet, ať toho nechá. V tom okamžiku se muž pustil jednou rukou, sedl si na parapet a začal se naklánět. Policisté neváhali ani sekundu. Ve chvíli, kdy se muž pokusil odrazit, přiskočili k zábradlí a uchopili ho za předloktí. Muž se začal kroutit a z úchopu vyškubnout. Jeden z policistů pohotově vyndal pouta a mužovu ruku připoutal k zábradlí. V tu samou chvíli se muž odrazil a visel přes římsu. Silnější z policistů visícího muže, který vážil přes 110 kilogramů, s vypětím všech sil stále držel za ruku a snažil se jej vytáhnout,“ vysvětluje dále Hyšplerová.

Druhý z policistů použil i druhá pouta od kolegy. Následně partnerku muže, která všemu přihlížela, požádali o popruhy na psa, kterými si pomohli rovněž muže zajistit. „Celou dobu žena prosila svého muže, aby policistům pomohl a snažil se nahoru vyškrábat zpět na římsu. Policisté již byli značně vyčerpaní, naštěstí jim v tu pravou chvíli přijela na pomoc další hlídka střekovských kolegů, která pomohla visícího muže přetáhnout zpět na balkón,“ dodává policejní mluvčí. Muž byl následně předán do péče záchranářů a převezen do nemocnice. Druhý den, když jej policisté jeli vyslechnout, tak jim děkoval za záchranu života s tím, že to bylo pominutí smyslů, podpořené alkoholem.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*