Vlaky na zbytku Kozí dráhy by se mohly rozjet na jaře

  •  

Příští rok bychom se mohli svézt po celé délce oblíbené Kozí dráhy. Rada Ústeckého kraje podle radního Jana Růžičky dnes schválila změnu dopravního výkonu a jízdního řádu na lince T11. Od dubna 2023 měl vlak obsluhovat zastávky Chlumec, Unčín, Bohosudov zastávka, Krupka město, Krupka Vrchoslav, Novosedlice, Teplice lesní brána a Jeníkov-Oldřichov.

„Nyní je třeba trať uvést do provozuschopného stavu, za což zodpovídá Správa železnic a jednoznačným požadavkem kraje je maximální bezpečnost chodců, cyklistů i řidičů v okolí celé délky trati,“ sdělil radní Růžička s tím, že pracovníci krajského úřadu navíc prověřují možnosti zbudování cyklostezky v těsné blízkosti takzvané Koziny.

Obnovené spojení Oldřichova s Děčínem je plánováno o víkendech jako turistická linka. „Pro Krušnohoří má smysl obnovení provozu v celém úseku bývalé Duchcovsko – Podmokelské dráhy. To poté mimo jiné nabídne spojení s lanovkou na Komáří vížku s památkami UNESCO, dopravní obslužnost obcí na Teplicku, propojení s Moldavskou dráhou a obnovovanou tratí do Německa,“ řekl už dříve náměstek hejtmana Jiří Řehák.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*