Senátní volby: Už víte, koho budete volit?

  •  

Kdo bude Ústecko reprezentovat v horní parlamentní komoře následujících šest let, se rozhodne v pátek 30. září a sobotu 1. října. Do finále senátního klání voliči poslali stávajícího primátora Petra Nedvědického (ANO 2011) s bezmála 25 procenty a Martina Krska (SENÁTOR 21) s bezmála 20 procenty hlasů.

Jak chcete pomoci v Senátu ústeckému obvodu?

Petr Nedvědický

Budu se specializovat na otázky možné změny v rozpočtovém určení daní pro města typu Ústí nad Labem, budu v pozitivním lobovat za preferenci regionu v přidělování dotací – zvláště dotací do infrastruktury regionu v transformaci. Budu vyzývat vládu k přijetí opatření, která nejsou města a obce schopna realizovat vlastními silami. Jako příklad řešit systém sociálních dávek, aby nemotivovaly občany k bezpracnému životu, ale naopak k práci. Budu pracovat na dalším rozvoji vodíkového mobility regionu a na přípravě vysokorychlostní trati. A Senát umožňuje i výraznější hlas při kritice kroků vlády, která nyní nekoná a osud občanů jim je lhostejný.

Martin Krsek

Přípravou a prosazováním speciálního zákona na podporu chudších regionů, po vzoru vyrovnávání rozdílů mezi bohatým západem a postkomunistickým východem Německa. Propagací jeho bohaté industriální tradice, přírodních krás a spícího potenciálu mezi senátory z jiných regionů. Dále lobbováním za místní zájmy na ministerstvech. A také prací přímo v regionu, kde bych chtěl pomoci penězi ze státního příspěvku na senátorskou kancelář probudit nějaký zajímavý dlouho nevyužívaný objekt, který by fungoval i jako prostor pro setkání, přednášky a kulturní akce a bezplatná právní poradna.

 

 Proč by lidé měli volit právě vás a ne vašeho oponenta?

Petr Nedvědický

Lidé by mě měli volit především pro témata, která jsem nastínil v první odpovědi. Ústecko a celý region jsou zplundrované energetickým a těžkým průmyslem. Dosavadní pomoc byla neúčinná. Proto se to chci pokusit změnit, spojím síly i s dalšími senátory z podobně postižených obvodů. Pracuji na sestavení odborného týmu, který bude připravovat podklady pro tato řešení a to i kdybych nebyl zvolen.  To nabízím já, co nabízí můj oponent, jsem ani z mnoha jeho prohlášení v kampani nepochopil. Můj oponent je člověk slova, hodně slov. Mluví a mluví a to i tehdy, kdy by za něj měla mluvit především jeho práce. To jsme dobře poznali z krátkého období, kdy byl na základě politického obchodu radním města. Já jsem svým celoživotním zaměřením člověk, který méně mluví a více koná, A i přes různé narážky jsem demokrat a dovedu vyslechnout a uznat i jiný názor…

Martin Krsek

V Senátu by měla region zastupovat osobnost, které pro Ústecko už skutečně něco dokázala a která jej pozitivně zviditelní.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*