Ústecký lezec přivezl desátý mistrovský titul

Foto: Petr Chodura, ČHS
  •  

Nadešel čas posledních závodů sezóny a poslední možnost tento rok ukázat, co dokážu. O víkendu 5. a 6. listopadu se konalo na pražské stěně Big Wall Mistrovství České republiky v lezení na obtížnost. Na sobotní kvalifikaci jsem věděl, že mám skvělou formu a stačí mi nic nepokazit. Po rozlezu mě čekala první kvalifikační cesta, která byla dlouhá a vytrvalostní, ale bez těžkých kroků. Při nalezení do cesty jsem se cítil v pohodě a hned se dostal do rytmu. Cestu jsem topal a stejně tak i můj kamarád Lukáš Mokroluský.

Druhou cestu jsem lezl skoro poslední, tak jsem sledoval lidi přede mnou. Lukáš cestu lezl přede mnou a topoval. Cesta mi ze začátku přišla v pohodě, nicméně uprostřed byl jeden těžší, ale zajímavý krok přes patu. Kromě zmíněného kroku, nebylo v cestě nic těžšího, proto jsem ji topoval. Do finále nás postupovalo osm. Já postoupil ze sdíleného prvního místa. Měli jsme totiž s Lukášem stejné výsledky, ale on měl momentálně lepší celkový rating. Po skončení kvalifikačního dne jsme jeli domů, připravit se na finále.

V neděli jsem se cítil ve formě. Z izolace brali závodníky rychlým tempem, proto jsme věděli, že cesta nebude vůbec lehká. Přišla řada na mě. Cestu jsem pomalu, ale jistě prolézal. Nový highpoint jsem poznal podle potlesku a povzbuzení od diváků. Zároveň jsem věděl, že za mnou leze Lukáš, který by mě mohl překonat. Za skvělé atmosféry a povzbuzování od diváků jsem si dolezl pro třetí Top a titul mistra. Lukáš totiž spadl a cestu nevylezl až nahoru. Tyto závody byly opravdu skvělé, a to i hlavně díky tomu, že jsem si již po desáté odnesl titul mistra ČR.

Honza Štípek, závodní lezec Neštěmice


  •  

1 komentář u Ústecký lezec přivezl desátý mistrovský titul

  1. Ahoj Honzíku, pečlivě jsem si přečetla Tvůj ,,slohový “ závod, moc hezky jsi to vykreslil, díky tomu jsem si to mohla představit, jak obtížný to je. Držím Ti pěsti, ať se Tě drží štěstí a moc gratuluji ke skvělému 1. místu.

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*