Stavba Justičního paláce stále v nedohlednu

Pohled od kruhové křižovatky Na Rondelu. Archdesign.
  •  

Roky odkládaná stavba Justičního paláce je stále v nedohlednu. Ministerstvo spravedlnosti podle jeho mluvčí Markéty Poslušné už letos na jaře vypsalo zakázku na správce stavby a tato zakázka doposud probíhá. „Předpokládáme, že se podaří zakázku v letošním roce ukončit, neboť tím je podmíněno zahájení zadávacího řízení na dodavatele stavby,“ upřesňuje Poslušná.

A i když se mělo ještě letos stihnout vybrat zhotovitele stavby, tak veřejná zakázka na stavbu Justičního areálu zatím vypsána nebyla. „Ministerstvo spravedlnosti činí všechny kroky k tomu, aby se tak stalo do konce tohoto roku nebo na začátku roku příštího,“ dodala mluvčí ministerstva. Samotná výstavba je pak plánovaná zhruba na dva a půl roku.

Během dvaceti let, co se o vzniku areálu jedná, jeho cena dramaticky vzrostla. Původně měl stát 850 milionů korun, nyní už jde o částku 2,4 miliardy. Podle ministerstva spravedlnosti je na vině jak zdražení ve stavebnictví, tak i rozšíření projektu.

V nové budově na Bukově má sídlit krajský a okresní soud se státním zastupitelstvím, Probační a mediační služba, pobočka ministerstva spravedlnosti a ústecké pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*