Lidem ze Střekova zdraží teplo o třetinu víc než zbytku Ústí

  •  

Od ledna se zdražuje cena za teplo a teplou vodu. Obyvatelé Neštěmic, Severní Terasy a Všebořic zaplatí po zdražení 816,82 koruny za gigajoul (GJ), na Střekově to bude 1 132,25 korun za GJ. Doposud vždy byly ceny účtované Tepelným hospodářstvím města Ústí nad Labem (THMU) pro obě strany Labe prakticky srovnatelné.

Podle jednatele THMU Ivana Holky společnost odebírá a nakupuje od ČEZ Teplárenská na vytápění a přípravu teplé vody v objektech ležících v levobřežní části Ústí nad Labem a od Energy do pravobřežní části Ústí nad Labem – lokalita Střekov. Na příští rok se společnost Energy rozhodla navýšit prodejní cenu tepelné energie poměrně výrazně zhruba o 79 procent, zatímco ČEZ Teplárenská jen o 26 procent.

„Uvědomujeme si složitost situace především pro obyvatele Střekova. THMU se snažila takovému navýšení cen zabránit. Se společnostní Energy proběhlo několik jednání, ale bez výrazného úspěchu. S tímto výsledkem nesouhlasíme a hodláme chránit zákazníky dalšími kroky. THMU připravuje podnět na Energetický regulační úřad o prověření oprávněnosti tak velkého nárůstu ceny tepla od Energy,“ řekl Ivan Holka.

O cenách tepla a teplé vody pro Střekov by se mělo jednat i na zastupitelstvu, které se koná na magistrátu v pondělí 19. prosince. „Budeme chtít vysvětlení a nápravu téhle nespravedlnosti. Vždy jsme před nedávnem jako zastupitelé odmítli prodej městského podílu v THMÚ právě proto, abychom si uchovali vliv na cenu tepla pro občany Ústí nad Labem a před podobnými excesy je chránili,“ řekl k tomu zastupitel Střekova i magistrátu a senátor Martin Krsek.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*