Rekonstrukce Mezní ulice omezí dopravu

ilustr. obr.
  •  

Už v pondělí 3. dubna startuje rekonstrukce Mezní ulice. Rekonstruovaný úsek, který je vymezen křižovatkami s ulicí Makovou a křižovatkou s ulicí Větrnou, přijde na bezmála 14 milionů korun bez DPH a hotovo by mělo být do 12. června.

Během stavebních prací bude úsek uzavřen pro dopravu kromě vozidel městské hromadné a složek IZS. Ulice Herecká, Werichova, Voskovcova, Burianova, Marvanova, Na Ovčárně a Větrná budou přístupné z ulice Mezní od ulice Sociální péče, u čerpací stanice Shell. Ulice Maková, Stavbařů, Šípková a Zvonková pak budou přístupné z ulice Mezní od okružní křižovatky s ulicí Krušnohorskou, u Alberta.

Změny se týkají také jízdních řádů městské hromadné dopravy u autobusových linek č. 2, 5, 7, 23 a trolejbusových linek č. 43, 51, 53, 55, 58, 59, 60 a 61.  „V průběhu stavebních prací dojde k omezení jízdního profilu komunikace vždy na jeden jízdní směr. S tím je spojená nemožnost použití standardních trolejbusů, maximální využití parciálních trolejbusů na linku č. 60, kde zajišťují provoz v oblasti Střekova z důvodu uzavření mostu Dr. Edvarda Beneše. Z výše uvedených důvodů byl dopravní podnik nucen dopravu na Severní Terasu za linky č. 51 a č. 53 nahradit zvýšením počtu spojů linky č. 55, která bude provozována autobusy náhradní autobusové dopravy a bude tyto linky hradit v úseku Divadlo – Krušnohorská – Severní Terasa,“ přesnila mluvčí města Romana Macová.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*