Michal Neustupa: Dokážeme táhnout za jeden provaz

  •  

Ani v letošním roce nepřijdou lidé o závody oblíbené rodinné sportovní série Milada Tour. Podle organizátora běžeckých a cyklistických klání kolem ústeckého jezera Michala Neustupy se účastníci mohou těšit na i řadu novinek.

Vzpomenete si, kdy přišla úplně první myšlenka uspořádat poprvé závod ze série Milada Tour? Kdy to bylo, a který závod to byl?

První myšlenka přišla začátkem roku 2017. Na jezeře Milada a vlastně v celém okolí Ústí mi podobný koncept sportovních akcí chyběl. V dubnu jsme začali připravovat první ročník Milada Run, který jsme už o dva měsíce později uspořádali. Závod měl okamžitě velký ohlas a hned o rok později jsme do seriálu přidali další dva závody.

Jste vy sám osobně běžec nebo cyklista? Máte trasy osobně vyzkoušené?

Trasy vyzkoušené samozřejmě mám. Ať už na kole nebo v běhu. Jinak ale žádný velký běžec nejsem. Přiznávám, že osobně mi je bližší cyklistika. Pár závodů jsem sice v obou disciplínách absolvoval, ale na vítězství to nikdy nebylo.

Věřil jste v takový zájem sportovců?

Zájem sportovců o náš seriál mě překvapil. Konkurence je obrovská. Jen v okolí Ústí se každý rok koná téměř 60 závodů. To, že budeme od prvního ročníku mezi top třemi nejnavštěvovanějšími je skvělý výsledek a důkaz, že naše závody mají vysokou úroveň.

Několik ročníků ovlivnil koronavirus. Jak na toto období vzpomínáte?

Celé období nebylo jednoduché, ale jsem rád, že jsme žádný závod nemuseli úplně zrušit. Přesuny na nové termíny byly samozřejmě organizačně a finančně mnohem náročnější. Na druhou stranu pozitivně vnímám to, že jsme se semkli jak my organizátoři, naši partneři, tak i závodníci. Prakticky všichni naši snahu ocenili a ukázalo se, že i v krizových momentech dokážeme na severu společně táhnout za jeden provaz.

Loni už vše proběhlo bez omezení. Jak uplynulý ročník hodnotíte?

Mírně pozitivně. Vždy je co zlepšovat, ale je fajn, že opět mírně rosteme. Lidé se k nám znovu vrací, přidali jsme nové doprovodné aktivity, u cyklozávodu jsme naplánovali atraktivnější trasy, Winter Milada Run našel nový předvánoční koncept, pokračují naše charitativní projekty, věnujeme se ekologické udržitelnosti …

Co je ten hnací motor, pokračovat dál?

Rozhodně to, že celý seriál má velký společenský přesah. Nejde jen o samotné závodní dny, ale i o to, co se děje v průběhu roku. Samozřejmě si musíme přiznat, že náročnost a celková organizace je pro nás už někdy dost na hraně. Přeci jen pořád vše děláme ve svém volném čase. Nebýt Zuzky Kotěšovcové, která je srdcem celého seriálu, možná už by se ten hnací motor začal trochu zadrhávat.

Na co nového se mohou lidé letos na Milada Tour těšit? Můžete prozradit novinky a termíny jednotlivých závodů?

Už 6. května odstartuje sezonu Cyklozávod Milada, na něj naváže 10. června Milada Run a celý seriál zakončí 9. prosince Winter Milada Run. Letos u nás mohou závodníci potkat poprvé vodičský tým a běžet tak na předem naplánovaný čas, do všech závodů plánujeme zařadit oficiální fandící místo, chceme rozjet mini fan shop, inovujeme oblíbená trička a už nyní jsme zveřejnili nové podoby medailí. Vracíme se také k možnosti vyzvednutí startovních čísel den před závodem. Další novinky budeme zveřejňovat postupně na našem webu i sociálních sítích.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*