Pošta ruší své pobočky, v Ústí se to dotkne tří

Foto: pixabay.com
  •  

Česká pošta zruší v polovině letošního roku 300 svých poboček. Seznam rušených poboček již zveřejnila na svém webu. Z toho sedmadvacet pošt v Ústeckém kraji. V Ústí nad Labem to bude pošta ve Svádově v ulici Vítězná 96, v Sebuzínské 115 v Brné a v ulici Seifertova v Neštěmicích.

Zrušení neštěmické pobočky se dotkne téměř 10 tisíc obyvatel. Pro obyvatele Neštěmic a Mojžíře to znamená, že budou muset dojíždět do maličké pobočky České pošty v Krásném Březně. „Informace o zrušení neštěmické pošty pro nás je stejným šokem jako pro obyvatele našeho obvodu. Nikdo nám předem nic neřekl, nikdo se nás nezeptal na názor. Vedení České pošty rozhodlo v Praze od stolu, aniž by znalo specifika této oblasti. Považujeme to za nehoráznost,“ říká starostka neštěmického obvodu Yveta Tomková a dodává, že zde žije spousta seniorů, kteří doplatí na to, že současné a minulé vlády nebyly schopné Českou poštu transformovat.


Vedení městského obvodu se pokusí s vedením České pošty jednat a zrušení neštěmické pobočky odvrátit. 
„Mrzí mě, že jsme k tomuto kroku byli vývojem na trhu poštovních služeb a ekonomickou realitou dohnáni. Legislativa se změnila a my si nemůžeme dovolit luxus provozovat pošty, které nemusíme. Proto k 1. červenci uzavíráme 300 poboček, které už nejsou podle platné legislativy potřeba,“ řekl Miroslav Štěpán, pověřený zástupce generálního ředitele České pošty. Podle něj trend klesá poptávka po tradičních poštovních službách. Za posledních pět let klesl zájem o tyto služby na pobočkách o 40 %. A to vlivem digitalizace, díky které lze zařídit řadu služeb nikoli osobní návštěvou pošty, ale v on-line prostředí.

Seznam všech rušených pošt v Ústeckém kraji:


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*