Neštěmická starostka bojuje proti zrušení pošty

  •  

Česká pošta zruší v polovině letošního roku 300 svých poboček. Z toho sedmadvacet pošt v Ústeckém kraji. V Ústí nad Labem to bude pošta ve Svádově v ulici Vítězná, v Sebuzínské v Brné a v ulici Seifertova v Neštěmicích. Zrušení neštěmické pobočky se dotkne téměř 10 tisíc obyvatel.  Podle neštěmické starostky Yvety Tomkové je zrušení pobočky pošty skandální a nesystémové.

„Šokující pro radnici bylo vyjádření zástupkyně České pošty, která uvedla, že státní podnik chce klienty zrušené neštěmické pobočky přesměrovat nikoli na nejbližší pobočku v Krásném Březně, ale na hlavní poštu na Masarykově ulici v centru města. „Zástupkyně České pošty nás na jednání tímto návrhem naprosto vyděsila. Představa, že si obyvatelé Neštěmic a Mojžíře budou muset jezdit například pro doporučené dopisy do centra Ústí, je pro nás neakceptovatelná. Zástupci pošty rozhodli o rušení poboček bez místní znalosti a často podle neúplných podkladů a dat,“ vysvětluje starostka Tomková a dodává, že zde žije spousta seniorů, kteří doplatí na to, že současné a minulé vlády nebyly schopné Českou poštu transformovat.

Starostka Tomková se proto obrátila otevřeným dopisem na pověřeného ředitele státního podniku, ministra vnitra Víta Rakušana a zástupce Českého telekomunikačního úřadu.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*