FOTO: Inspekce zavřela výrobnu jídel, fungovala v garsonce

  •  

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) po kontrole uzavřela výrobnu rozvážených obědů fungující přes internet. Jídla se vařila v malé kuchyni v jednom z ústeckých bytů, která rozhodně nesplňovala hygienické podmínky. Informoval o tom mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Při kontrole inspektoři zjistili hygienicky nepřijatelnou situaci v provozovně – výrobně balených hotových jídel – Vladimír Piskáček v Ústí nad Labem. Ta fungovala přes internet na webu www.dobre-jidlo-na-rozvoz.cz. „Kontrolovaná osoba vyráběla balená právě hotová jídla – obědové menu cca 50 kusů denně – v kuchyňském koutě neodděleném od soukromých obytných prostor v bytě 1+1 a to za všeobecně nepřijatelných provozních podmínek,“ uvedl Kopřiva.

Dodal, že v prostorách chyběla například lednice na uchování surovin a připravených jídel a dřez byl používán na mytí domácího nádobí. Vybavení i prostory pro přípravu jídel nebyly dostatečně uzpůsobeny pro udržení základních hygienických podmínek, nutných pro zaručení bezpečné výroby potravin.

Jídla vyráběl v kuchyňském koutě FOTO SZPI (4) Jídla vyráběl v kuchyňském koutě FOTO SZPI Jídla vyráběl v kuchyňském koutě FOTO SZPI (1) Jídla vyráběl v kuchyňském koutě FOTO SZPI (2) Jídla vyráběl v kuchyňském koutě FOTO SZPI (3)


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*