Činoherák chystá Letní štaci pod širým nebem

  •  

V průběhu června a začátkem července představí ústecké Činoherní studio své inscenace, které odehraje mimo domácí divadelní jeviště. Hrát se bude venku pod širým nebem v atriu Muzea města Ústí nad Labem, na termálním koupališti v Brné, na gotickém hradě Střekově, v urbexu loděnice nedaleko Svádova i na zámku v Jimlíně.

Prvně mimo divadelní jeviště v open-air variantě těsně po premiéře na domácím jevišti divadelníci zahrají Peera Gynta. Dramatickou báseň Henrika Ibsena v režii Michala Háby uvedou ve dvoraně Muzea města Ústí nad Labem. Na stejném místě v prvních červnových dnech zahrají i monodrama Pan Theodor Mundstock, hravé Bratrstvo kočičí pracky a melancholickou severskou komedii Najal jsem si vraha, adaptaci filmu finského režiséra Akiho Kaurismäkiho. V malebném prostředí lázní v Brné, u termálních bazénů v těsné blízkosti řeky Labe dostane prostor komedie Harila aneb Čtyři z punku a pes, druhé ze dvou představení bude derniérové a také samozřejmě poetičtí Pábitelé. S Černou sanitkou, speciální a výjimečnou letní inscenací, navštíví zdánlivě opuštěnou loděnici v Olšinkách. Ještě než se začátkem července přesune Letní štace na hrad Střekov, dva poslední červnové dny stráví s Peerem Gyntem opět v atriu ústeckého muzea.

Závěrem Letní štace divadelníci navštíví hrad Střekov, gotickou dominantu tyčící se 110 metrů nad řekou Labe. Nejprve tam zahrají Černou sanitku a následující dva dny oblíbenou komedii Williama Shakespeara Sen noci svatojánské. Úplnou tečkou nad Letní štací bude zájezdové představení inscenace Mluviti pravdu na Zámku Nový Hrad v Jimlíně. V případě nepřízně počasí se představení překládají pod střechu Činoherního studia.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*