Únor v Hraničáři začíná filmovým hitem Fair Play

  •  

Po premiéře dokumentu Život podle Václava Havla se v Hraničáři představí další úspěšný snímek režisérky Andrey Sedláčkové. V úterý 3. února od 19.30 hodin ožije kinosál Prvního kina hitem Fair Play, který bez okolků popisuje, jak se v socialistickém Československu zneužíval doping ve vrcholovém sportu. Příští týden si ale přijdou na své také příznivci ústecké činohry. Ve středu 4. února od 19.30 je pro ně připravena repríza dramatizace Zeptej se táty Jana Balabána.

„Když jsme v Hraničáři rozjížděli První kino, našim velkým přáním bylo, aby se v Ústí obnovila tradice klasických biografů. Líbila se nám představa, že by Ústečané opět vnímali návštěvu kina jako společenskou událost, na které se kulturně obohatí a potkají se s přáteli. Jsme rádi, že První kino začíná tuto roli naplňovat. I proto chceme Hraničář dále upravovat tak, aby poskytl návštěvníkům komfortnější zázemí. Pevně věřím, že k tomu přispěje plánované otevření kavárny v prostorách foyer,“ říká Ondřej Klein, ředitel veřejného sálu Hraničář.

Andrea Sedláčková: Fair Play, úterý 3. února, 19.30 hodin

Právě Prvním kinem a filmovým hitem uznávané české režisérky vykopává Hraničář svůj únorový program. Andrea Sedláčková emigrovala do Francie před více než 25 lety, přesto se do České republiky pravidelně vrací a točí tu filmy. Rok 2014 byl pro autorku obzvláště plodný. V její režii vznikl dokument Život podle Václava Havla, který měl v Hraničáři druhou světovou premiéru. Doslova hitem se ale stala Sedláčkové novinka Fair Play odhalující krutou pravdu o státem řízeném dopingovém programu v socialistickém sportu.

Příběh se odehrává v osmdesátých letech v Československu. Mladá sprinterka Anna postupuje do Střediska vrcholového sportu. Rodina i trenér doufají, že splní kvalifikační limit a pojede na olympiádu. Velký úspěch je na dosah, tak proč tomu nejít trošku naproti…Snímek Fair Play zazářil na MFF v Karlových Varech a stal se rekordmanem v historii Českých lvů – už 21. února zabojuje o patnáct sošek.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*