Ústečtí plavci zase bodovali

  •  

Mistrovství České republiky žactva je již minulostí a plavci z Ústecké akademie plaveckých sportů o víkendu vylovili z plzeňské padesátky a mladoboleslavské pětadvacítky celkem 17 mistrovských medailí. Českých šampionátů se zúčastnilo 24 mladých akademiků, což je historicky nejvyšší počet.

Nejúspěšnější z celé výpravy byla čtrnáctiletá Kateřina Zimová, která v Plzni získala tři mistrovské tituly v disciplínách 100, 200 a 400 metrů volným způsobem, stříbro vyplavala na 800 metrů volným způsobem a jen nepozorností v závěru závodů přišla o 12 setin sekundy o další zlatý kov. Vše si vynahradila v motýlkařských disciplínách na 100 a 200 metrů ziskem dvou bronzů.

Velkým překvapením v Plzni na Slovanech byl Michal Potměšil, který vybojoval na 100 metrů motýlek stříbrnou medaili a na dvojnásobné trati obsadil nepopulární 4. místo, kde jen 12 setin sekundy zaostal za bronzem. Další čtvrté místo získala Nikola Kulhavá na trati 200 metrů znak a naše kvarteto děvčat na 4×50 volným způsobem ve složení Kateřina Zimová, Nikola Kulhavá, Aneta Šloserová a Alexandra Karpenko. Svůj parádní závod odplavala i Eva Fryčková, která na 200 metrů znak v kategorii třináctiletých získala 5. místo.

V Mladé Boleslavi, kde si dali dostaveníčko žáci ročníku 2011, byla úspěšná další ze sester Zimových Adéla Zimová, která se stála českou šampionkou na 200 m znak, stříbro přidala na 400 metrů volným způsobem, bronz na 800 metrů volným způsobem a 4. místo v distanci 100 metrů znak. Na stupních vítězů v disciplíně 400 metrů volným způsobem jsme měli další zastoupení v podání Terezy Žďarkové, která získala svojí premiérovou mistrovskou medaili v podobě bronzu. Své kvality v prsařských disciplínách prokázala Adéla Kocánková, která vylovila na 100 a 200 metrů prsa 2x bronz. Svou formu dokázali mladší žáci prodat ve štafetových distancích. Děvčata ve složení Adéla Zimová, Tereza Žďárková, Adéla Kocánková a Lucie Černá vybojovala zlatou medaili na 4×50 volným způsobem a na 4×50 polohově druhé místo. Chlapci ve složení Ondřej Křivánek, Ondřej Los,  Marek Tošner a Tadeáš Munčínský ve štafetě 4×50 volným způsobem přímo šokovali svým výkonem a zlatá medaile jim byla odměnou.  Poslední mistrovskou medaili získalo mixové kvarteto Ondřej Křivánek,  Adéla Kocánková, Adéla Zimová a Tadeáš Munčínský ve štafetě 4×50 polohově.

Všem našim žákům gratulujeme za předvedené výkony na vrcholu letní sezóny, reprezentaci klubu a města Ústí nad Labem.

Roman Eckert, Ústecké akademie plaveckých sportů


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*