Vedení města schválilo návrh rozpočtu

  •  

Ústecký magistrát bude 18.února, předkládat zastupitelstvu ke schválení rozpočet. Podle nového vedení města by, bez jeho zásahu, mohl být až o 90 procent vyšší.

Rozpočet kanceláře primátora byl oproti roku 2014 zkrácen o 10 procent, městské obvody snížily rozpočty o 5 %. V neinvestiční části se navýšila finanční rezerva na 10 milionů korun.

V investiční části rozpočtu byla vytvořena rezerva 50 milionů korun. Ideálně byl, podle radnice, měla sloužit jako základ úspor připravovaných na zapojení do dotačních programů Evropské unie na léta 2016 až 2020.

Dále byly, podle slov magistrátu, o 2 procenta navýšeny provozní výdaje všem mateřským a základním školám. Do domovů seniorů bude zapojena dotace města ve výši 9,5 milionů korun.

O 3 miliony korun byla, podle radnice, dále například navýšena kapitola odboru životního prostředí – díky tomu je garantován jak monitoring sesuvu svahu Čertovka ve Vaňově, tak svoz velkoobjemového odpadu, který v roce 2015 proběhne ve městě dvakrát.

Městská policie dostane navýšený rozpočet o 8 milionů korun. Po jeho schválení začne nábor nových strážníků a opraví se kamery v havarijním stavu.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*