Šest zlatých pro Chabařovice

  •  

V Ústí moc takových lidí nebydlí, v Chabařovicích je znají pouze sousedé. Oba jsou velcí sportovci. Tomáš Sobecký byl v reprezentaci, dělal řecko-římský zápas. Jarmila Sobecká dělala atletiku, v roce 2008 se stala Mistryní Evropy v canicrosu. Stále běhá se psem kolem Milady, vyhledává regionální závody, aby dokázala těm mladším, že sport ji stále baví.

Před několika dny se oba vrátili z Kanady, kde se konaly ve městě Winnipeg v termínu od 28.7.- 6.8.2023 Světové policejní a hasičské hry. Jarmila pracuje u policie, Tomáš je hasič. Jsou to vlastně takové olympijské hry pro uniformované sportovce, letos se jich zúčastnilo cca 8000 nadšenců z celého světa. Jarmila měla poraněný kotník, proto zrušila start na půlmaratonu a přihlásila se na překážkový běh (2 km), cross country (5 km) a tartanový ovál (5 km). Všechny své závody vyhrála. Tomáš vyhrál řecko-římský zápas a volný styl, další zlatou přidal v hasičském víceboji družstev. “ Je to taková profesionální drsńárna, čtyři disciplíny, které vám nedají spát. Na hlavě máte přilbu, na zádech dýchací přístroj, na těle těžkou záchrannou vestu, před očima neúprosné stopky. Bylo tam hrozné vedro, všichni šli na krev. V individuálním závodě jsem byl šestý, družstvo vyhrálo. Druzí byli Belgičané, třetí borci z USA,“ prozradil nadšený hasič.

Nádherné areály, zahájení ve sportovní hale, kde se hraje NHL, pochodeň a potlesk spokojených diváků. Za dva roky se Světové policejní a hasičské hry uskuteční v USA, třeba se tam zase někde objeví vlajka Ústeckého kraje.

Miroslav Vlach


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*