Půlmaraton v Ústí už po třinácté

  •  

V sobotu 16. září odstartuje již 13. ročník prestižního závodu RunCzech – Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem. Tradiční závod nově získal známku kvality od Světové atletiky. Závod startuje ve tři hodiny na Mírovém náměstí. Ústecký půlmaraton je podle pořadatelů jeden z nejrychlejších tuzemských závodů.

Sportovním nadšencům patří v krajském městě celá sobota. Už v 11:00 odstartuje dm rodinná míle. Součástí bude navíc dm bambini run, který je připraven pro závodníky od 2 do 7 let. Běh je zcela zdarma a každý účastník získá tričko, startovní číslo a čokoládovou medaili v cíli. Před hlavním závodem se uskuteční také Spolchemie Český pohár v paracyklistice. Pořadatelé připravili i týmový závod. K němu je potřeba utvořit čtyřčlenné družstvo, jehož členové poběží každý sám za sebe, avšak pro pořadí týmů se členům družstva časy sečtou. Připraven bude i tradiční štafetový závod 2Run, při kterém si dva běžci rozdělí trasu napůl (10 + 11km). Chybět nebude Rektorský běh UJEP.

Sestřih závodu bude přenášet ČT sport a nově ho bude možné sledovat přes aplikaci Pulse.TV. Diváci na trase závodu budou moci přepínat kamery nebo chatovat.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*