Na školu nováčky připravil adaptační kurz

  •  

Jednou z oceňovaných tradic Střední průmyslové školy Resslova je již několik let pořádaný adaptační kurz „Naučme se toleranci!“, kterým žáci prvních ročníků zahajují školní rok. Od čtvrtého do devátého září vyjelo 335 žáků prvních ročníků obou středisek školy vždy na tři dny do rekreačního střediska Elite ve Starých Splavech, aby se tu navzájem poznali, poznali své učitele a zbavili se obav z prvních týdnů studia.

Pedagogové školy ve spolupráci s Policií ČR, Zdravotním ústavem v Ústí nad Labem a Požárními službami UL připravili pestrý program. Žáci prošli lanovým centrem, dovednostními a týmovými aktivitami včetně výletu v okolí Máchova jezera. Pracovníci obou organizací zaujali žáky předvedením svých činností a příslušníci Policie ČR předvedli zajímavé ukázky zbraní, zásahových technik, první pomoci a příklady právního povědomí občana.

„Děkujeme zejména Unii rodičů, z. s., Technik budoucnosti o.p.s. za pomoc při finančním zajištění akce. Velké poděkování patří i všem učitelům, kteří kurz připravili a zabezpečili. Podle názorů žáků se kurz vydařil, ale byl bohužel krátký,“ zhodnotil letošní adaptaci nováčků ředitel školy Jaroslav Mareš.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*