Spisovatel, pěvec Ladislav Muška slaví životní jubileum

  •  

V těchto dnech své 95. narozeniny slaví pan Ladislav Muška, český spisovatel, operní zpěvák a dlouholetý předseda Severočeského klubu spisovatelů. S Ladislavem Muškou jsme před časem dělali rozhovor, který si můžete přečíst zde.

Ladislav Muška nastoupil v roce 1951 do ústeckého divadla, kde působil jako operní zpěvák 39 let. Po roce 1989 spoluzaložil se spisovatelem Arnoštem Hermannem a dalšími autory Obec Spisovatelů Praha. Současně založil též Severočeský klub spisovatelů, jehož předsedou byl třicet let.

Vydal kolem čtyř desítek knih a to romány, novely, detektivní povídky, pohádky. Napsal také ale i rozhlasové hry, aforismy, recenze nebo novinové sloupky. Mezi jeho díla patří například „Divotvorce“, „A bůh si zastřel tvář“, „Veronika vražednice“ nebo mezi čtenáři velmi oblíbená knížka „Vážení truchlící a ostatní hosté“, která se dočkala čtyř vydání. V roce 2008 mu byla udělena Cena primátora města Ústí nad Labem za přínos ústecké kultuře. Je nositelem řady literárních cen a spoluautorem několika sborníků.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*