Sociální služby rozšířily svůj vozový park o nové elektromobily

  •  

Celkem šest nových elektromobilů usnadní práci poskytovatelům sociálních služeb v krajském městě. Tři vozidla využije Pečovatelská služba města Ústí nad Labem a po jednom vozu obdrží domov pro seniory na Doběticích, Bukově a Severní Terase. Nová vozidla budou využita k přepravě osob s omezenou schopností pohybu a k poskytování terénních služeb péče o seniory.

„Nákup nových vozidel představuje výraznou změnu k lepšímu pro klienty našich sociálních služeb. Poskytneme kvalitní služby seniorům a zdravotně postiženým, kteří se snáze dostanou k lékaři nebo využijí lepší dostupnosti sociálních pracovníků naší pečovatelské služby,“ řekl náměstek pro sociální služby Tomáš Vlach.

Výměna vozidel pro pečovatelskou službu probíhá pravidelně. Nové automobily nahradí vozy, které měly vysoký nájezd kilometrů. Město získalo na úhradu elektromobilů dotaci. „Celkové náklady na projekt jsou více než 9 milionů korun včetně DPH. Dotace hradí 90 % uznatelných nákladů projektu. Město ze svého rozpočtu uhradí 10 % uznatelných nákladů jako spoluúčast a neuznatelné náklady projektu,“ doplnila ústecká mluvčí Romana Macová.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*