Rychtářská zabijačka láká na dobroty, po kterých se budete olizovat

  •  

Pravá česká zabijačka není jen venkovskou tradicí. Pochutnat si na dobrotách, které zruční řezníci a kuchaři připraví, si můžete přímo v centru krajské metropole. Proslulá restaurace s minipivovarem Na Rychtě totiž zve na poctivou zabijačku 27. ledna. „Aby měla zabijačka tu správnou atmosféru, protože lezavá zima k ní patří, nebude v restauraci, ale venku před ní. Startujeme v 9:30 hodin a zase budeme mít úplně všechno, na co jen lidé pomyslí,“ slibuje šéfkuchař Jan Heřmánek.

Ústečtí Rychtáři mají se zabijačkami bohaté zkušenosti. „Pokračujeme v tradici. Loni jsme dělali dvě zabijačky a obě se náramně vydařily. Po jitrnicích a jelítkách se jen zaprášilo,“ dodal šéfkuchař. I tentokrát budou lidé moci ochutnat dobroty, které před jejich zraky budou řezníci a kuchaři připravovat.

Vyjma jitrnic a jelit bude v nabídce tlačenka, zabijačkový guláš a chybět nebude ani klasická prdelačka. „Hitem je chleba se sádlem a škvarky,“ podotkl šéfkuchař. Hodování zakončí sladká tečka v podobě tvarohových, povidlových a makových koláčků.

Zapít skvělou baštu můžete některým z vynikajících rychtářských piv, třeba populárním Mazlem, případně horkým grogem, svařákem nebo se zahřát něčím ostřejším. Aby atmosféra byla dokonalá, k dobré náladě bude hrát harmonikář. Zabijačkové speciality můžete zkonzumovat přímo na místě, nebo si je odnést domů v praktických krabičkách.

K ochutnání budou i následující dny přímo v restauraci Na rychtě, kde je můžete zapít Mazlem, pšeničnou Ústeckou rychtářkou 11 – Weinzenbier, Ústeckou 11 T.G.M., Ústeckou višní 12 nebo třeba Ústeckým Porterem 17.

Restaurace má od ledna i nový stálý jídelní lístek. „Tahákem je steak s dlouhou kostí, kukuřicí a hranolkami a k pivu si hosté mohou dát hot dog nebo hamburger,“ řekl šéfkuchař Heřmánek. Na jaro rychtářský minipivovar chystá znovu populární zelené kopřivové pivo a také speciální překvapení. Hosté budou moci ochutnat pivo od domovarníků, které vyhrálo v rychtářské soutěži.

Pivovar Hotel Na Rychtě

Klášterní 75/9

400 01 Ústí nad Labem

Tel.: +420 475 213 138,

+420 475 205 018

E-mail: info@pivovarnarychte.cz

www.pivovarnarychte.cz


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*