Ústecké děti samy vymýšlí, jak zlepšit svoji školu

  •  

Město rozšířilo participativní rozpočet do základních škol. Žáci ze tří ústeckých škol mohli navrhovat projekty na zlepšení školního prostředí nebo výuky. Do pilotního projektu se zapojily základní školy Vojnovičova, Mojžíř a Rabasova. „Díky tomuto projektu děti zjistí, že mohou něco ovlivnit. Jsem rád, že na základních školách máme kreativní děti, které se zapojily,“ řekl radní Pavel Tošovský. Vzhledem k pozitivním ohlasům by měl tento projekt pokračovat dál a postupně by se do něj zapojily i další školy.

V rámci participativního rozpočtu bylo vyhrazeno pro školy celkem 150 tisíc korun. Každá zapojená škola má z městského rozpočtu k dispozici 50 tisíc korun na návrhy dětí.  Žáci jednotlivých škol si připravili projekty, které následně prezentovali a obhajovali nejen před spolužáky, ale také před učitelským sborem. Na každé škole následovalo hlasování, ze kterého vzešel vítězný projekt. Na jeho realizaci bylo určeno 45 tisíc korun a za zbylé peníze mohli autoři vítězného projektu vyrazit na výlet, například do Liberce do iQlandie.

V ZŠ Mojžíř zvítězil projekt zaměřený na neobvyklé sportovní aktivity pro děti. V ZŠ Vojnovičova vznikne nová místnost, ve které budou moci děti trávit velkou přestávku nebo čekat před začátkem odpoledního vyučování. A v ZŠ Rabasova zakoupí nerozbitná zrcadla na toalety a nově budou mezi pisoáry instalovány oddělovače.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*