SOUTĚŽ: Vyhrajte lístky na premiéru do Činoheráku!

  •  

Chcete se jít podívat 6. února na novinku Činoheráku Ústí, inscenované čtení nejproslulejší hry Petra Kolečka Pokerface? Stačí odpovědět na soutěžní otázku a dva lístky jsou vaše!

Otázka: Jaký má název úspěšná hra, kterou Petr Kolečko napsal speciálně pro Činoherní studio? Své odpovědi, spolu se jménem a telefonnín číslem, zasílejte na email: redakce@zitusti.cz. Jména výherců budou zveřejněna na našem webu 5. února.

Lístky budou k vyzvednuti před představením na pokladně.

Hraje se od 19:00 v budově Činoherního studia, ve Varšavské ulici na Střekově.

Když se Činoherák Ústí rozhodoval, kterou hrou zahájí sezónu 2014/2015, břitká komedie Pockerface od Petra Kolečka byl jedním z horkých favoritů. Nakonec sice „zvítězila“ Kráska z Leenane, ale Kolečkovo dílo bylo i nadále v hledáčku ústecké činohry…teď se konečně dočká premiéry v podobě inscenovaného čtení pod režijním vedením další mladé naděje, Michala Skočovského.

„Myslím si, že se diváci mají opravdu na co těšit, Petr Kolečko píše brilantní hry, Pokerface budiž tomu důkazem! Není to však poprvé, co se Kolečko představí ústeckému publiku. Diváci si ho mohou pamatovat ještě z dob bývalého Činoherního studia, kdy nám speciálně na míru napsal úspěšnou hru Bohové hokej nehrají. Byl z toho velký hit,“ vzpomíná Vladimír Čepek, šéfdramaturg Činoheráku Ústí.

Děj příběhu se odehrává paralelně ve dvou časových rovinách – těsně před revolučním podzimem 1989 a v současnosti, zasazené do roku 2011. Jana se profesionálně živí pokerem, na kterém už stačila vydělat miliony. Dnes je z ní chladná, sarkastická čtyřicetiletá mrcha, ale vidíme ji i v listopadu 1989 jako mlaďounkou idealistku, která se chce obětovat pro společnost. Během jednoho z opojných večírků s disidenty Jana otěhotní…a porodí Pavlínu, možná nemanželskou dceru Václava Havla.

Střih. O dvaadvacet let později. Pavlínin přítel je taky velký idealista, zakládá internetovou politickou stranu, která by pomáhala mladým vysokoškolákům bez práce.  Kam to ale nakonec dospěje? Pomůže Jana ideálům, nebo je pohřbí? Anebo jde všem stejně jen o peníze a sex? Kam se pak poděly hodnoty, jako je láska a pravda – hesla těch, kteří se v listopadu 1989 postavili na odpor moci a bezpráví? To jsou témata, se kterými si pohrává Pokerface.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*