Žáci SŠ AGC stážovali pod záštitou EU programu Erasmus+

  •  

V březnu se v rámci programu Erasmus+ skupina patnácti žáků ze SŠ AGC zúčastnila třítýdenní pracovní stáže v Budapešti (projekt 2023-1-CZ01-KA- 121-VET-000123055 v rámci programu KA122-VET). Tato příležitost, umožněná díky financování Evropské unie, poskytla účastníkům z oborů Informační technologie, Mechanik elektrotechnik a Ekonomika a podnikání nejen možnost získat praktické zkušenosti, ale také prohloubit jejich interkulturní a jazykové dovednosti.

Naši „ajťáci“ se během stáže zaměřili na využití systému KNIME, ChatGPT a dalších jazykových AI modelů pro automatizované zpracování a analýzu dokumentů. Jejich úkolem bylo adaptovat technologie na automatické zpracování dokumentů v různých jazycích, což představovalo významnou výzvu a příležitost pro rozvoj jejich dovedností v práci s umělou inteligencí.

Elektrotechnici se věnovali mimo jiné osazování desek elektronickými součástkami podle schématu, což vyžadovalo preciznost a hluboké pochopení elektronických komponent. Práce na těchto projektech nejen zdokonalila jejich technické schopnosti, ale také prohloubila jejich znalosti fyzikálních principů elektrotechniky.

Ekonomové se zapojili do skenování produktů ve skladu velkoobchodu a kontroly správnosti obalů, což bylo klíčové pro udržení kvality a přesnosti firemních katalogů. Tato činnost vyžadovala důslednost a pečlivost a žáci prokázali významnou schopnost adaptace a pozornosti k detailu a k pochopení skladové a prodejní logistiky.

Důležitým výstupem stáže jsou certifikáty účastníka a Europass Mobility, které představují cenné dokumenty pro budoucí profesní život, poskytující konkurenční výhodu na trhu práce. Poděkování patří Evropské unii a programu Erasmus+ za umožnění této příležitosti, která otevírá dveře k novým perspektivám a možnostem v mezinárodním kontextu.

Ing. Stanislav Jakoubek, koordinátor projektu


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*