Rozmanitý červen v knihovně

  •  

S příchodem nového měsíce Knihovna Ústeckého kraje přichází s novým programem akcí pro veřejnost. Červnové téma rozmanitost se odráží jak ve vizuálním zpracování měsíčních tiskovin, tak i v samotné programové nabídce knihovny.

Čtenáři a další návštěvníci knihovny se podle mluvčího knihovny Jana Černeckého mohou těšit například na sobotní rodinnou akci Den s pobočkou Neštěmice (8. 6.) nebo na minifestival LOOK! A BOOK! (19. 6.), v rámci něhož se představí malá nakladatelství krásných knih pro děti. V červnu se zároveň již tradičně uskuteční oblíbená Burza knih (12. 6.), při které bude možné za symbolické ceny zakoupit publikace vyřazené z fondu knihovny.

Zvláštní pozornost si pak zaslouží výstava Identita, která bude slavnostně zahájena ve středu 5. června. K výstavě, jež mapuje vývoj českého grafického designu od přelomu 19. a 20. století až do současnosti, knihovna připravuje i cyklus doprovodných akcí. Kromě vernisáže se v červnu uskuteční ještě setkání s architekty z Kanceláře architekta města (13. 6.) nebo představení autorské knihy Socha nad Labem (24. 6.). „Jak samotná výstava Identita, tak i veškeré doprovodné akce k tomuto unikátnímu projektu budou probíhat ve veřejné části Depozitáře knihovny v ulici Na Schodech 4. Jedná se o moderní, vzdušný a celkově architektonicky zajímavý prostor, který nabízí výhled na dominanty našeho města a pro realizaci tohoto typu akcí je naprosto ideální,“ vysvětluje vedoucí Oddělení komunikace knihovny Jana Černá Válková a dodává, že do veřejné části Depozitáře bude přesunuta i část tematického fondu Studovny výtvarného umění.

Kromě přípravy pestré nabídky akcí pro různé cílové skupiny se krajská knihovna letos opět připojila k celosvětové kampani LGBT Pride Month, v rámci níž vyvěsila duhové vlajky LGBTQ+ komunity. Organizace tímto symbolickým gestem vyjadřuje svou otevřenost všem bez rozdílu.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*