Knihovna láká na festival malých nakladatelů

  •  

Knihovna Ústeckého kraje připravuje festival LOOK! A BOOK!, na němž se budou prezentovat nakladatelé krásných knih pro děti. Návštěvníci se mohou těšit na setkání s autory, výtvarné dílny nebo na workshop japonské vazby knih. Akce se uskuteční ve středu 19. června a vstup je zcela zdarma. „Cílem festivalu je představit tvorbu malých nakladatelství, která neprodukují knihy masově, ale titul po titulu pečlivě připravují tak, aby každá kniha byla osobitým originálem. Program bude zaměřen primárně na děti, vítáni jsou však samozřejmě i dospělí čtenáři a příznivci dětské literatury,“ říká k připravované akci knihovnice a lektorka Veronika Novotná.

Festival LOOK! A BOOK! bude probíhat celý den. Na dopoledne knihovna ve spolupráci s nakladatelstvím Baobab připravila workshopy pro školní kolektivy, v 15 hodin pak odstartuje odpolední program pro širokou veřejnost, který poběží až do večera.

Návštěvníci se mohou těšit například na setkání s populárním dětským autorem Janem Nejedlým, jenž na akci představí svou nejnovější knihu Slon v šuplíku. Dalšími hosty pak budou Juraj a Tereza Horváthovi z nakladatelství Baobab nebo francouzský ilustrátor a autor komiksových knih Bernard Granger, který vystupuje pod pseudonymem Blexbolex. V průběhu celého odpoledne bude zároveň možné navštívit výtvarnou dílnu s knihami nebo se zapojit do workshopu japonské vazby knih.

Podle mluvčího knihovny Jana Černeckého se bude možné se na akci seznámit s ediční činností Knihovny Ústeckého kraje a Městské knihovny Louny. Vstup na festival je zcela zdarma.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*