V novém pavilonu zahájilo provoz další pracoviště

Foto: KZ
  •  

Klinika hrudní chirurgie je druhým pracovištěm, které zahájilo provoz v nově vybudovaném pavilonu „J“ v areálu Masarykovy nemocnice. První pacienti se z nových moderních prostor mohli těšit už v pondělí. Oddělení hrudní chirurgie má v ústecké nemocnici tradici více než 70 let. Poskytuje chirurgickou péči pacientům s nádorovými a zánětlivými chorobami plic, mezihrudí, hrudní stěny, bránice, včetně TBC. Zajišťuje čtyřiadvacetihodinovou torakochirurgickou pohotovost pro poranění hrudníku včetně operací netransportabilních pacientů v příslušné nemocnici.

„Jsme jedním z osmi pracovišť, které získalo statut Centra vysoce specializované pneumoonkochirurgické péče. Zajišťujeme služby nejen pro Ústecký, ale částečně také pro Liberecký a Karlovarský kraj. V této oblasti jsme jediným pracovištěm tohoto typu, působíme nadregionálně. Přidělení statutu vyžadovalo splnění náročných podmínek zahrnujících nejen personální a technické vybavení, ale především schopnost zajistit na vysoké úrovni komplexní chirurgicko-onkologickou péči o pacienty s chirurgicky řešitelnými stádii plicní rakoviny,“ říká profesor Vladimír Bobek, přednosta kliniky hrudní chirurgie. „Oddělení hrudní chirurgie se dlouhá léta dělila o prostory s jinými odděleními. Přestěhováním do nového pavilonu, do moderně vybavených prostor, jsme se opět posunuli o krok dále v kvalitě a komfortu poskytované zdravotní péče pro obyvatele našeho kraje,“ dodává přednosta.

„Prostory jsou krásné, moderní, hodny 21. století. Prostředí si budou určitě pochvalovat nejen pacienti, ale i zdravotnický personál, který zde získal důstojné zázemí,“ říká vrchní sestra Vlasta Havlátková, která věří, že nové pracoviště přiláká i více zdravotních sester.

Do pavilonu J, na oddělení hrudní chirurgie, se pacienti v současné době dostanou následující trasou: vstoupit do budovy A, směr Klinika anesteziologie, perioperační a intenzivní medicíny (značeno cedulí), po vstupu do prostoru kliniky zahnout doleva, do prosklených dveří s označením písmene — projít chodbou, před prosklenými dveřmi zahnout doprava, minout první 4 výtahy (pro zdravotníky), pokračovat za prosklenými dveřmi, kde jsou výtahy pro veřejnost, klinika sídlí v 5. NP


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*