Stavba Justičního paláce spolkne více než 2 miliardy korun

Vizualizace: Archdesign
  •  

Donekonečna odkládané stavbě justičního areálu u rondelu na Bukově se blýská na lepší časy. Ministerstvo spravedlnosti podepsalo smlouvu na výstavbu se sdružením firem VW Wachal, Gardenline a Yucon CZ s vedoucím společníkem, kterým je firma VW Wachal.

Podle mluvčího ministerstva Vladimíra Řepky bude na Bukově sídlit krajský a okresní soud se státním zastupitelstvím, probační a mediační služba, vězeňská služba a ústecké pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Nové kanceláře zde najde více než osm set zaměstnanců, krajský a okresní soud zároveň získá 46 soudních síní různých velikostí. Součástí stavby bude i parkoviště s kapacitou více než 300 míst.

Během více než dvaceti let, co se o vzniku areálu jedná, jeho cena dramaticky vzrostla. V roce 2013 se náklady na vybudování nové soudní budovy odhadovaly na 850 milionů korun. Nyní už jde o částku větší než dvě miliardy korun. „Předpokládaná délka výstavby Justičního areálu v Ústí nad Labem je dva a půl roku a celková smluvní částka za provedení díla činí 2 253 465 379 korun,“ doplnil mluvčí ministerstva Řepka.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*