Muzeum nabízí v září pro každého něco

  •  

Září bude v ústeckém muzeu opravdu pestré.  První pátek v měsíci září letos vychází na 6. září, a tento den je již tradičně v ústeckém muzeu věnován porcelánu. Ve dvoře muzea můžete navštívit tradiční 14. porcelánové trhy se širokým sortimentem užitkového i dekorativního porcelánu z dílen společnosti Český porcelán. Návštěvníci se mohou těšit na nový hrnek, který mohou získat v ceně vstupného 30 korun. Zároveň je v ceně vstupného možné navštívit všechny právě probíhající muzejní výstavy a stálé expozice.

Dny evropského dědictví si naše muzeum připomene v sobotu 7. září, kdy proběhnou speciální komentované prohlídky stálou historickou expozicí Naši Němci a v sobotu 14. září, kdy je připraven doprovodný program s kreativními dílnami pro rodiny s dětmi na téma ústeckých strašidel a komentované prohlídky pro děti.

Už jen do 1. října bude možné navštívit výstavu Brejle a okuliare, které je věnována tradici výroby brýlí v Okule Nýrsko. Během září je ale možné shlédnout i další výstavy, jako je třeba výstava Jsem tak trochu kouzelník… Světy vyprávění Otfrieda Preusslera, která představuje světoznámého autora knih pro děti, jako jsou například Malá čarodějnice nebo Čarodějův učeň nebo výstava na motivy místních pověstí Ústecká strašidla.

V září nás čekají také zajímavé přednášky. Již 10. září bude možné navštívit přednášku diplomata a současného českého velvyslance ve Vietnamu Hynka Kmoníčka, který bude hovořit na téma „Asijské století draka“.  Malakoložka Lucie Juřičková bude 12. září přednášet o hlavonožcích, 17. září bude kastelán zámku Velké Březno přednášet o hraběti Karlu Chotkovi, designér Ondřej Vicena bude 18. září přednášet o historii československého brýlového návrhářství. Meteorologové Lenka Došková a Martin Novák budou dne 19. září přednášet v rámci cyklu Čtvero ročních dob o podzimu.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*