Noc literatury opět na UJEP

  •  

Společně s Knihovnou Ústeckého kraje se Vědecká knihovna UJEP už několik let zapojuje do celostátní akce Noc literatury. Letos láká milovníky veřejných čtení a zájemce o aktuální evropskou literaturu do prostředí Centra přírodovědných a technických oborů (CPTO) v Kampusu UJEP. Předčítající na UJEP, Lukáš Černoch, otevře první knihu v 17:00 hodin.

Noc literatury je zejména o současné literatuře, netradičních místech a známých tvářích. Na místech, kde nebývá běžné veřejné čtení knih, v atraktivním či neobvyklém prostředí, přibližují mediálně známé, nejčastěji herecké, osobnosti návštěvníkům ukázky z nové tvorby evropských spisovatelů.

Na ústecké univerzitě připravila Vědecká knihovna UJEP na 18. září čtenářské setkání tentokrát ve vestibulu budovy CPTO. Knižní novinky tam přiblíží Lukáš Černoch, herec Činoherního studia Ústí nad Labem, kterého může veřejnost znát z inscenací My děti ze stanice ZOO, Mluviti pravdu nebo z nového snímku Zápisník alkoholičky.

„Předčítány budou hned tři úryvky – Rozložíš paměť od českého autora Marka Torčíka, Lucie v lese s Čímsi z pera rakouského autora Petera Handkeho a Internát od ukrajinského spisovatele Serhije Žadana,“ přibližuje univerzitní nabídku Kateřina Koděrová z VK UJEP.

Následně bude program Noci literatury pokračovat v depozitáři Knihovně Ústeckého kraje (Na Schodech 4), a to od 18:30 h. Tam budou předčítat herci Jiří Černý, Andrea Uhlík Berecková a Zdeněk Balcar z knihy Mít a být od belgického autora Dimitriho Verhulsta.

Unikátní propojení neobvyklého místa, osobité interpretace a literárního textu nabízí nevšední kulturní zážitek a příležitost seznámit se s myšlením současných evropských autorů. Některé může i inspirovat k tomu, aby si daná díla přečetli. Vstup na akci je zdarma pro každého zájemce.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*