Z městských budov zmizí reklamní panely

  •  

Vedení města se rozhodlo odstranit z městských budou reklamní panely. Podle náměstka primátora Martina Hausenblase (Pro!Ústí) tvrdí, že začíná očista města od reklamy.
O odstranění reklam rozhodla rada města?
Ne, toto nespadá do kompetencí rady města, ani zastupitelstva. Budovy, ze kterých byly odstraněny reklamy, jsou ve správě společnosti Městské služby. Omezení reklam na veřejných budovách provedl Miroslav Harciník, ředitel Městských služeb, na základě dohody se mnou.

Jde o všechny budovy v majetku města nebo jen o ty v centru, případně kolika se to týká celkem?
Jedná se o budovy stadionu a parkovacího domu na předmostí. Také dojde postupně k očistě Lidického náměstí. Další smlouvy na billboardové plochy na veřejných pozemcích budou omezeny.

Proč tento krok město dělá?
Důvod odstranění reklam v centru města, je nastoupení trendu očištění města od reklamy a snaha o kultivaci veřejného prostoru, za účelem jeho zatraktivnění. Jde spíše o dlouhodobý trend zkrášlení města pro občany.

Jde například také o zimní stadion, kde jsou reklamy partnerů klubu. Bude jim město finančně kompenzovat, že se jejich cedule sundají?
Většinou jde o smluvně vázanou reklamu. Uvolnění ploch proběhne tak, aby nevznikla škoda. Vždy postupujeme v souladu se smlouvami. Ty, které jsou na dobu neurčitou, byly vypovězeny a ty na dobu určitou doběhnou.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*