Čelišová: Postřílet občany Ústí je normální?

  •  

Čtyřiadvacet z pětatřiceti zastupitelů včera podpořilo návrh Petra Brázdy z KSČM zařadit na jednání zastupitelů bod: postoj zastupitelstva města k nepovedenému facebookovému vtipu činoherního herce Jiřího Maryšky.

Ten na sociální síti vyvěsil fotografii nacisty popravených mužů z filmu Lidice a k tomu napsal komentář: „Úklid Ústí si představuju takhle,“ a za popravené oběti z Lidic dosadil jména lidí z ústecké politiky, včetně zastupitelky Květoslavy Čelišové. V kauze padlo už několik trestních oznámení.

Proč jste navrhli, aby se město vyjadřovalo k něčemu, co zaznělo na sociálních sítích?
Postavit ústecké zastupitele a občany města ke zdi a postřílet je, vám přijde normální?

Nepřijde…
Pan Maryško zavrženíhodným způsobem řeší svůj postoj k zastupitelům a občanům Ústí. Je to v rozporu s principy slušného chování. Poškozuje a ohrožuje zastupitele a občany města. Navíc znevažuje oběti lidického masakru, což považuji za porušení elementární slušnosti a piety. Zastupitelstvo by mělo vyjádřit svůj nesouhlas s takovým způsobem komunikace lidí blízkých koaličnímu Pro! Ústí.

Podle zastupitele Radima Bzury z TOP 09 je cituji: „tragické, že to navrhla KSČM, která nepopravovala stovky lidí pouze virtuálně na Facebooku, ale skutečně v komunistických lágrech a služebnách STB“.
To nehodlám komentovat. Já jsem nikoho nepopravovala. Pan Bzura odvádí pozornost od konkrétního problému a zavádí sem nějakou ideologickou debatu. V tomto případě vůbec nejde o ideologii, ale o slušné chování. A je s podivem, že se pan Bzura pozastavuje nad tím, že to navrhl náš klub. Kdyby se rozhlédl ve své vlastní straně, ale i v dalších a kolem sebe při jednání zastupitelstva zjistil by, že řada jeho kolegů byla nebo úzce spolupracovala s KSČ – kolegů z TOP 09, ANO, ODS, ČSSD…
A já se nebudu stydět za to, že jsem prostě jen nepřevlíkla stranický kabát v devadesátých letech jako celá ta dlouhá řada ústeckých politiků.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*