Severočeské divadlo má obměněnou dozorčí radu

  •  

Zastupitelé Ústí nad Labem zvolili do dozorčí rady a na valnou hromadu ústeckého Severočeského divadla s.r.o. nové zástupce města.

Na valné hromadě bude město nově zastupovat primátor Josef Zikmund a jeho náměstek Martin Hausenblas. Nahradili tak bývalého primátora Mandíka a jeho náměstkyni Kailovou.

Do šestičlenné dozorčí radě divadla složené ze tří zástupců Ústeckého kraje a tří zástupců města, zvolili ústečtí zastupitelé Jaroslava Haidlera, radního za PRO!, Yveta Tomková, zastupitelku za ANO a někdejšího ředitele divadla Petra Vlasáka. Ústecký kraj v radě nadále reprezentují hejtman Oldřich Bubeníček z KSČM, Josef Macík z ČSSD a Václav Hofmann

Schvalování bodu se neobešlo bez menší přestřelky. V diskusi vystoupila někdejší zaměstnankyně divadla pěvkyně Věra Páchová, která apelovala na vedení města, aby personální změny v orgánech divadla uskutečnilo co nejdříve. Jejich dosavadní členové podle Páchové nekomunikovali se zaměstnanci divadla a nezveřejňovali údaje o hospodaření divadla. Zastupitel za ČSSD Pavel Dlouhý pěvkyni označil za zapšklou bývalou zaměstnankyni.

Veronika Vorlíčková

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*