Vývoj na trhu práce nabral v únoru slibný kurz

  •  

Nezaměstnanost v Ústeckém kraji během měsíce února mírně poklesla o dvě desetiny procentního bodu na 10, 73 procenta. Úřad práce eviduje v Ústeckém kraji něco přes 61 tisíc uchazečů o zaměstnání. Více než 2500 nezaměstnaných jsou absolventi. Dobrou zprávou je také mírný nárůst volných pracovních míst.

V celém regionu jich během února přibylo téměř osm set a k 28. únoru jich tak Úřad práce mohl nabídnout přes čtyři tisíce. Podle odborníků jde o lepší vývoj, než očekávali. V dalších měsících by se vlivem sezónních prací měla situace na trhu práce nadále zlepšovat.

Snížení míry nezaměstnanosti zaznamenal i okres Ústí nad Labem. Během února tu klesla o jednu desetinu na 12,4 procenta. Jde o druhou nejvyšší nezaměstnanost v kraji hned po mosteckém okrese. Také na Ústecku přibylo volných míst.

Podle úřadu práce jich je k dispozici 418. Okresem s nejnižší nezaměstnanosti v Ústeckém kraji jsou Teplice s 8,9 procenta. I Teplicko ale překračuje průměrnou celorepublikovou míru nezaměstnanosti, která je 7,5 procenta. Veronika Vorlíčková


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*