FOTO: Mladí lidé z dětských domovů dostali rady do života

  •  

Společný projekt platformy Byznys pro společnost a Nadace Terezy Maxové dětem – New Job New Life, pomáhá od října 2013 mladým lidem z dětských domovů najít zaměstnání a připravuje je na vstup do reálného života.

Projekt New Job New Life ale rozhodně nechce pozitivní diskriminaci. Firmy nabízejí stejnou práci za stejných podmínek i jiným uchazečům. Domlouváme s firmami běžná výběrová řízení. Je na firmě, aby se rozhodla, zda chce uchazeče z dětského domova zaměstnat. Na výběrová řízení projekt uchazeče z dětských domovů připravuje. V Ústí nad Labem 16.4. v hotelu Vladimír ve spolupráci s personální agenturou AC JOBS zorganizovala seminář o komunikačních dovednostech a takzvané pohovory „nanečisto“.

V rámci projektu dosud získalo pracovní uplatnění 114 uchazečů, 65 absolvovalo odborné semináře na zvýšení profesního uplatnění, 12 mladých lidí získalo finanční podporu na vzdělávací kurzy a desítky mladých lidí mělo možnost poznat reálné pracovní prostředí díky realizovaným návštěvám ve firmách.

„V rámci tohoto projektu učíme mladé lidi z dětských domovů, jak si vytvořit zajímavý životopis, vyzkoušejí si s námi, jak vypadá běžný pracovní pohovor. Učíme je, jak se prosazovat, trénujeme neverbální komunikaci nebo přijímání a dávání zpětné vazby. Tito mladí lidé jsou zvyklí na relativní blahobyt dětského domova a nemají příliš zkušeností s reálným životem. Když dětský domov opustí, čeká je skutečná zkouška. Proto se je snažíme podpořit, pomoct s hledáním práce i s přípravou na celý pracovní proces,“ vysvětlila Olga Hyklová, majitelka a výkonná ředitelka AC JOBS.

Vladimír (1) Vladimír (2) Vladimír (3) Vladimír (4) Vladimír (5) Vladimír (6) Vladimír (7) Vladimír (8)

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*