Po křtu vyjely v Ústí nové trolejbusy rovnou do ulic

Křest nových trolejbusů v Ústí nad Labem. Foto: Martin Dušek
  •  

V Ústí začalo jezdit sedm nových trolejbusů a jeden autobus. Každý má svého patrona – sportovce. A zadarmo se v nich teď budou vozit i ohrožené děti z ústeckého Klokánka.

„Předali jsme poukaz Klokánku, kterému jsme vlastně dali částku patnáct tisíc korun. Děti totitž dostanou v této hodnotě zdarma průkazky na MHD v Ústí nad Labem,“ vysvětlila spoluorganizátorka projektu Jana Dvořáková.

Každý vůz má svého patrona. „Pátráme jak v současnosti, tak v minulosti po lidech, kteří ve sportu něčeho dosáhli, a chceme dát nějaký ten příklad mladým, že už tady byli a jsou mladí sportovci, jako například slečna Bytyqi, aby začali trochu více sportovat. A aby neseděli jenom doma u facebooku, u televize. Že i oni by mohli být v budoucnu patronem toho daného vozu,“ popisuje nápad Jana Dvořáková.

Jednou ze sportovních osobností, která se při křtu podepsala na přední masku trolejbusu, je i boxerka Fabiana Bytyqi. „Pro mě to už byla hrozně velká čest,“ vysvětluje mladá sportovkyně a dodává: „Jsem šťastná, že se rozšiřuje pojem o tom sportu, že se sem přitáhnou i noví mladí lidé.“

Po křtu si autobusy moc neodpočinuly, chvilku po ukončení akce vyjely do myčky a poté hned do ulic.

Martin Dušek/ČRo Sever


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*