FOTO: Strážníci uspořádali v Krásném Březně dopravní soutěž

Dopravní soutěž v Krásném Březně. Zdroj: Městská policie Ústí nad Labem
  •  

Ústecká městská policie uspořádala 29. dubna na svém dopravním hřišti v Krásném Březně oblastní kolo „Dopravní soutěže mladých cyklistů“.

Akce je určena dětem starším deseti let, žákům čtvrtých až osmých ročníků základních škol.  Cílem soutěže je přispívat ke zvýšení efektivity dopravně výchovného působení, správnému a bezpečnému chování dětí v silničním provozu a ke snižování dopravní nehodovosti.  Dále pak v technice jízdy na kole a v dalších dovednostech, nezbytných k bezpečné jízdě na kole.

Soutěž je rozdělena do dvou částí, kdy žáci prokazují teoretické znalosti pravidel silničního provozu a v druhé části soutěže provádí žáci praktická cvičení ve zvládnutí jízdy na kole v silničním provozu. Nedílnou součástí celé akce je zvládnutí první pomoci při úrazech v dopravě.  Tato soutěž má svá základní kola ve svých školách a nejlepší školní družstva postupují do oblastních kol, kde vítězové dále postupují do krajských kol a ti, kteří se nejlépe umístí, postupují do celostátního finále.

Tohoto klání se zúčastnilo na sto žáků z čtrnácti základních škol. Nejlepší soutěžící  obdrželi poháry a ceny, které pro tuto soutěž věnovalo vedení města a Besip. Vítězem oblastního kola a postupujícím do kola krajského jsou žáci ze základní školy Elišky Krásnohorské.

?????????????????????? ?????????????????????? ?????????????????????? ??????????????????????

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*