FOTO: Karatisti z Ústí se zúčastnili Národního poháru

Národní pohár v karate. Foto: Josef Rajchert
  •  

Moravské Hustopeče byly svědkem a hostitelem prvního kola Národního poháru seniorů, juniorů a U21 v karate ČSKe.

Do vinařského města se sjelo na 140 závodníků celé České republiky, aby bojovali o prvenství a také první body kvalifikace na letošní M ČR.

Soutěž byla také nadstavbová v lize družstev kumite žen a mužů uvedených kategorií.

Turnaj, za ústecké závodníky SKR Sport Union, obsazovala čtveřice závodníků, která ani v jednom případě neodjela s prázdnou. Domů se vraceli, díky Lukáši Kubínovi, dokonce s pěti medailemi.

Matěj Škultéty, který nastupoval v kategorii juniorů do 61 kg neměl příliš výrazný bojový potenciál a vsadil spíše na defenzivní způsob vedení zápasu se vstřícnými technikami. Slabé nasazení v touze po vítězství mu tak vyneslo druhé místo, když byl ve finále poražen Duchečkem z Karate Lion Pardubice. Jinou chuť po vítězství předvedl, v juniorech a mužích U21, Lukáš Kubín. Porazil několik soupeřů a na „rukavicích“ zůstal pouze, ve finálových duelech, silnějšímu Hermannovi z TJ Karate Nové Hrady (+78kg) a Urbancovi KK Lichnice. „Hermann je hodně silový soupeř a už na republice porazil několik let výtečného mistra ČR Reicha. Je to zatím v mužích těžký soupeř“, okomentoval se Kubín. V ženách se prosadila zatím nejúspěšnější ústecká závodnice Šárka Burýšková.

I přes studijní povinnosti na VŠ se dokázala do soupeřek obout a vybojovat zlato v kategorii žen nad 68kg. „Tréninků mám málo, zkoušek hodně a ubývá fyzičky a přibývá kil…“, usmívala se zlatá medailistka. Poslední medaili si, po nepříliš výrazných zápasech plných kontaktů mezi ženami do 68kg, přivážela Simona Kaliničenková. Zejména tvrdý souboj s hradeckou Guzkovou(zraněna nepříjemně v obličeji)pro ni znamenal ztrátu postupu do finále a třetí místo.

Karate (1) Karate (2) Karate (3) Karate (4)

Josef Rajchert


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*