Až na basketbalový Olymp vystoupaly žačky ZŠ Stříbrnické z Ústí nad Labem

Zdroj: ZŠ Stříbrnická Ústí nad Labem
  •  

Čtyřleté čekání děvčat ze ZŠ Stříbrnické je minulostí. Ústecké žačky se prodraly až na republikové finále v basketbalu, kde si na krk překvapivě pověsily zlaté medaile.

V dramatickém finále se svěřenkyně Kamily Flemmrové radovaly z historického úspěchu po zdolání Strakonic 21:20. „Byl to neskutečný zážitek, nikdo z nás nečekal, že to dotáhneme až ke zlatu,“ pochvalovala si Kamila Flemmrová. A to ještě netušila, že celá škola byla doslova na nohou při společném sledování přenosu finálového utkání a jaké bouřlivé přivítání jim připraví rodiče, učitelé a spolužáci při příjezdu s pohárem ministra školství České republiky do Ústí nad Labem.

Nejdříve si děvčata suverénně poradila se všemi týmy v okresním kole, kde nenašla vážnější konkurenci a počtvrté v řadě se mohla poměřit se školními výběry v krajském kole. Rozhodující bitvu v krajském finále v Litoměřicích vybojovaly ústecké hráčky s velmi silným domácím týmem, kde muselo o vítězkách rozhodnout až prodloužení. První místo je poslalo do hlavního města na kvalifikační turnaj, kde jim v cestě stály dva celky. Ani Praha, ani Kraslice ale neměly nárok a zůstaly v poli poražených. Jízdenku do finálového turnaje v Jindřichově Hradci si tak zajistily žačky ZŠ Stříbrnické.

Nejdříve myslely ústecké vyslankyně na postup ze skupiny, ale dva vítězné zápasy jim ukázaly, že mohou myslet daleko výše. Po suverénní výhře se Strakonicemi a Pardubicemi, se ocitly v čele skupiny a do semifinále šly z výhodné pozice. Tam na ně čekal výškově disponovaný celek Klatov, který se držel až do čtvrté čtvrtiny, Zápas zlomily dvě tříbodové střely nejlepší hráčky finálového turnaje Amálie Lehečkové, které zajistily náskok a klid do závěrečných minut.

Ve finále narazily ústecké žačky na staré známé Strakonice, které měly chuť oplatit jim porážku z duelu v základní skupině. “Čekalo nás velice vyrovnané, napínavé utkání, plné emocí od začátku až do konce. Nebyly jsme schopné odskočit na více jak dva body. V polovině čtvrté čtvrtiny jsme navýšily náskok na šest bodů a vedení uhájily až do konce,“ prohlásila trenérka a paní učitelka Kamila Flemmrová.

Výsledky ZŠ Stříbrnická na finálovém turnaji v Jindřichově Hradci:

Základní skupina:

ZŠ Stříbrnická Ústí nad Labem – ZŠ F. L. Čelakovského Strakonice 41:25 ZŠ Stříbrnická Ústí nad Labem – ZŠ Pardubice Studánka 42:24

Semifinále:

ZŠ Stříbrnická Ústí nad Labem – ZŠ Plánická Klatovy 30:20

Finále:

ZŠ Stříbrnická Ústí – ZŠ F. L. Čelakovského Strakonice 21:20

Prijezd_do_Usti Primy_prenos_ve_tridach Privitani_v_Usti ??????????????????????????????? Zlata_medaile Zlate_medaile_predavali_Zidek,_Vesela,_Hanuschova

Kamila Flemmrová

.

 

 

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*