Noc literatury již podruhé rozsvítí ústeckou univerzitu

Student. Foto: UJEP
  •  

Vědecká knihovna ústecké univerzity se zapojí do již devátého ročníku celoevropské akce Noc literatury, která se koná díky spolupráci Českých center a knihoven České republiky.

Ambicí projektu je představovat návštěvníkům současnou evropskou literaturu netradičním způsobem a zároveň oživit město Ústí nad Labem přitažlivou akcí.

Na různých místech v kampusu budou během jednoho večera číst známé osobnosti zajímavé ukázky evropské literatury. Noc literatury se uskuteční ve středu 13. května od 18:00–21:00 hodin na třech zajímavých místech v kampusu UJEP. Návštěvníci se mohou těšit na spojení zajímavého textu, neobvyklého místa a originální prezentace v podání známých osobností.

Noc literatury zahájí ústecký rodák herec Radek Zima, který působí v divadle a muzikálech (My Fair Lady, Noc na Karlštejně), ve filmech a seriálech (Habermannův mlýn, Babovřesky, Rodinka, Bastardi, Tma, Proč bychom se netopili, Nemocnice na kraji města po 20 letech). Známý herec bude předčítat tři úryvky z belgické, lotyšské a nizozemské literatury v 18:00 h přímo před vstupem do knihovny.

Následně se účastníci akce přemístí na Filozofickou fakultu ústecké univerzity, kde bude v 19:15 hodin ve vstupní hale předčítat úryvky z finské, španělské a rakouské literatury ústecká boxerka Fabiana Bytyqi. Fabiana je studentkou posledního ročníku ústeckého gymnázia a nadějnou závodnicí, která trénuje pod vedením úspěšného profiboxera Lukáše Konečného.

Posledním, neméně zajímavým místem, bude hudebna Pedagogické fakulty univerzity, kde bude od 20:15 hodin předčítat dva úryvky z evropské literatury (švédské a izraelské) student pedagogické fakulty Jan Pippinger, který se v soutěži Muž roku 2014 umístil na druhém místě.

Vstup na akci je zdarma. Kompletní program je možné zhlédnout na webových stránkách vědecké knihovny http://knihovna.ujep.cz/ a na facebookových stránkách.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*