Letní filmová škola se roztočí na zámku

  •  

Ústecká univerzita pořádá v květnu již osmý ročník Letní filmové školy, která se tentokrát bude točit na zámku v Roudnici nad Labem. Po kurzech zaměřených na akci, drama, legendu, fantasy, sci-fi, horor a pohádku přicházejí tentokrát organizátoři s tématem historického dramatu.

Letní filmová škola je vlastně kurzem, který proběhne ve dnech 7.–10. května v Roudnici nad Labem v prostorách místního zámku a okolí. Čtyřdenní intenzivní kurz se zaměří výhradně na fenomén filmu, jeho vznik a tajemství výroby.

V teoretické části se studenti seznámí s vybranou problematikou filmové tvorby, filmových postupů práce, s technikami, trendy, technickými možnostmi, vývojem tohoto fenoménu a s jeho slavnými představiteli.

Své postřehy z filmové branže představí studentům odborníci z praxe (studenti filmové školy v Písku).

V praktické části letní školy budou účastníci kurzu nahlížet pod pokličku filmařů: vymyslí příběh, sestaví storyboard, jednotlivým účastníkům budou přiděleny konkrétní role a profese (režisér, kameraman, herec, maskér, zvukař aj.) a následně všichni společně natočí, sestříhají a ozvučí krátký snímek.

Téma filmové školy se ponese v duchu historického dramatu. Studenti budou seznámeni s typologií hrdinů historických filmů, s odkazem tohoto žánru a také s jeho historií a vývojem.

Zkusí si, jak se pracuje se speciální technikou, a ve střižně uvidí, jak se vyrábí filmové triky. Děti budou mít samozřejmě k dispozici i profi maskérnu a kostymérnu. Nebudou chybět ani zvířecí herci „na place“, společně s dětskými herci zazáří dva minihorse a koza.

 „Součástí letní školy bude také workshop pro práci s dronem – vrtulníčkem s kamerou,“ doplňuje výčet aktivit Letní filmové školy její organizátorka Jitka Kratochvílová. Letní školy se zúčastní cca 30 studentů základních a středních škol a 4 vysokoškoláci, studenti, oboru Učitelství na pedagogické fakultě. Kurz bude ukončen slavnostní premiérou natočených snímků na zámku.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*