VIDEO, FOTO: Letní kino hostilo cyklofestival UL-LET

UL LET. Foto: Martina Seewaldová
  •  

Původně cyklofestival s názvem UL-LET se letos pořádně rozrostl. Tradičně se uskutečnil v ústeckém Letním kině 16. a 17. května.

První novinkou byla účast tradičního sjezdu, downtownu v seriálu „Czech Downtown Tour 2015. „Se Štěpánem Červeným z Rakovníka a Martinem Soukupem z Karlových Varů jsme dali hlavy dohromady a rozhodli se uspořádat sérii městských sjezdů v České republice. Jde o nultý ročník, který jde ve šlépějích, podobné série – Ghost Dual Cupu. Každý závod se počítá do žebříčku. Pomáháme si co se sponzorů, médií i samotné organizace týče,“ prozradil hlavní pořadatel UL-LETu Vítězslav „Stráňa“ Stránský.

Druhou ústeckou novinkou byl dual slalom, který se jede v rámci zmíněného Ghost Dual Cupu.

PODÍVEJTE SE NA VIDEO

Třetím do party disciplín, která se osvědčila loni, je XC Eliminator, který atmosférou předčil očekávání. V podstatě jde o krátký závod horských kol na okruhu, přičemž ze 4 lidí v rozjížďce postupují do dalších bojů pouze dva jezdci.

UL-LET je určený především pro hobby závodníky. Při stavbě překážek je to zohledněno a vzhledem k tvrdému podkladu jde zkrátka především o bezpečnost. Tradičním tahákem pro oči diváků i měřítkem odhodlanosti jezdců byla dřevěná překážka, legendární skok, ne náhodou zvaný Mastodont.

UL LET (1) UL LET (2) UL LET (3) UL LET (5) UL LET (6) UL LET (7)

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*