Květen a červen patří mezi oblíbené měsíce zlodějů

  •  

Květen a červen jsou pro zloděje výnosným obdobím. Jen za loňský rok v tomto období napáchali škody v Ústeckém kraji za 20,6 milionu korun. Pomalu totiž začínají dovolené a lidé stále častěji vyjíždějí o víkendech na chaty nebo chalupy a jejich byty zůstávají prázdné.

Zloději kradou jak v prázdných bytech, tak i za přítomnosti obyvatel. Ročně jsou vykradeny také tisíce chat a chalup, které slouží k víkendové rekreaci a přes týden je většinou nikdo nevyužívá. Profesionální zabezpečení těchto objektů se často nevyplatí a zloději tu mají výborný výhled na dobrou kořist. Vybavení domácnosti, stavební stroje, vybavení dílny, ale často i starožitnosti.

Dalším zajímavým artiklem jsou pro zloděje na jaře kola. Nabízejí se jak v nezabezpečených sklepech, garážích, ale i v bytech. Lidé kupují totiž stále dražší kola, a proto je parkují v bytech, které však často nemají zabezpečené. Jedná se o počet okolo 10 000 ukradených kol a škodu přes 170 milionů korun za rok a je alarmující, jak drahá kola se nabízejí k ukradení bez zabezpečení.

 

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*