VIDEO, FOTO: Výtěžek z Pivního jarmarku pomohl malému Vašíkovi

Pivní jarmark 2015. Foto: Luboš Hostek
  •  

V sobotu 23. května se na Kostelním náměstí v Ústí nad Labem konal již pátý Pivní jarmark. Letos se na něj sjelo pětadvacet minipivovarů z celé republiky. Jeho součástí je už tradiční soutěž o jarmareční Máz, ale i kulturní program. Vstup byl volný a padesátník z každého prodaného piva šel Nadačnímu fondu Plamínek naděje, který předal vybraných 8 tisíc korun Vašíkovi Svobodovi. Ten má od narození dětskou mozkovou obrnu.

Už ve 4 letech začal chodit s dopomocí a prodělal první operaci. Před rokem byl na dalším zákroku, který ovšem nedopadl moc dobře a čeká ho další náročná operace. Chodí s pomocí berliček a používá také vozík. Chlapec má i špatný zrak. Brýle, které potřebuje, stojí 10 tisíc korun.

PODÍVEJTE SE NA VIDEO

Publikum, které Vašíkovi pomohlo, se na akci bavilo i hudbou. Na dvou scénách vystupila celá řada kapel i divadelních spolků, které potěší nejen dospělé, ale i děti. Zahrála Laura a její Tygři, Big Band Zdeňka Tölga, The Boom, Funky Town. Divadlo V Pytli, Sváťovo dividlo, flašinetář Honza z Ostrova a řada dalších. Vedle stanů jednotlivých pivovarů byly na místě také jarmareční stánky s občerstvením a výrobky řemeslníků.

Pivní jarmark (1) Pivní jarmark (2) Pivní jarmark (3) Pivní jarmark (4) Pivní jarmark (5) Pivní jarmark (6) Pivní jarmark (7) Pivní jarmark (8) Pivní jarmark (9) Pivní jarmark (10) Pivní jarmark (11) Pivní jarmark (12) Pivní jarmark (13) Pivní jarmark (14) Pivní jarmark (15) Pivní jarmark (16) Pivní jarmark (17) Pivní jarmark (18) Pivní jarmark (19) Pivní jarmark (20) Pivní jarmark (21) Pivní jarmark (22)


  •  

1 komentář u VIDEO, FOTO: Výtěžek z Pivního jarmarku pomohl malému Vašíkovi

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*