Ústecké divadlo opery a baletu připravilo pro diváky muzikál Cikáni jdou do nebe. Premiéra bude dnes večer

Cikáni jdou do nebe - Foto: Petr Berounský
  •  

Severočeské divadlo opery a baletu dnes uvádí premiéru muzikálu Cikáni jdou do nebe. Baladický příběh s tragickým koncem je plný silných momentů a strhujících vystoupení. Podstatou celého představení je touha být volný. Volný tak, jako je volným hlavní hrdina Zobar, zloděj koní.

Dílo je silné hlavně tím, že touha po svobodě je hluboce zakořeněná v každém z nás. Pořád, v jakémkoliv věku, v jekémkoliv století,“ vysvětluje hlavní motiv baladického muzikálu režisér Bronislav Kotiž. Hlavní hrdina, Lujka Zobár, coby zloděj koní, je pro herce Petra Halíčka pozitivní postavou, i když v baladě spravedlnosti příliš šancí nedává.

Muzikál vypráví o cikánském zloději koní, který se zamiluje do cikánské vědmy jménem Rada. Láska však není opětována. Následně je Zobar zatčen právě za krádeže koní, k čemuž přispěje i Zobarův otec.

Lujka nakonec smrti unikne a Rada si ho chce vzít. On však chce dál žít svým svobodným životem. Příběh však nakonec končí tragicky. Premiéra je přichystána na dnešní večer 12. června na 19. hodinu.

Jan Bachorík/ČRo Sever

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*