Některé autobusy v Ústeckém kraji mají nové jízdní řády. Hlavní změny se ale chystají až na prosinec

  •  

„Já dělám od osmi, a to jsem nestíhala, absolutně ne, v 8:07 jsem tam, a to je pozdě, já potřebuju tam být před tou osmou,“ hodnotila při spuštění systému nový jízdní řád Stanislava Holubová, která jela z Jeníkova do Teplic. 

Nový systém přinesl nejen nové linky, ale také jiný způsob výpočtu jízdného. Kraj už několikrát časy autobusových spojů upravoval a aktuálně vstoupila v platnost další změna. Největší úpravy jsou tentokrát na Děčínsku.

„Z větších změn a z důležitých změn chci jmenovat zejména posílení několika spoji mezi Rumburkem a Rybništěm na lince 403,“ vysvětluje Jakub Jeřábek z ústeckého krajského úřadu.

Změny budou také na lince 488, která bude nově začínat i končit na ústecké severní terase. „To je linka, která jede z Ústí přes Chlumec a Teplice do Duchcova a začínala u Masarykovy nemocnice a končila na Severní Terase.“

Většinou minutové posuny v jízdních řádech budou také v dalších oblastech – například na Litoměřicku. Významnější změny chystá kraj na polovinu prosince, kdy začne platit také nový jízdní řád na železnici.

Jan Bachorik/ČRo Sever


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*