Do Vaňova se vrátí policisté. Dohlédnou na přechody u frekventované silnice Ústí – Lovosice

  •  

Na začátku prázdnin byl provoz ve Vaňově mnohem menší, a to díky opravě silnice v Pražské ulici, kdy byl tranzit odkloněný. To už je ale minulost. Jak už před časem řekla Eva Bergerová z Vaňova, přejít přes silnici kousek od jejího domu je problematické.

„Hrozný, já jenom čekám, že tady někoho zabijou… A když už vás pustí, tak ten, co jede za ním, ho předjede a srazil by vás.“

Policisté tady hlídkovali u přístaviště především v květnu a červnu. O prázdninách sem jezdili hlavně na namátkové kontroly. Podle vedoucího ústecké policie Vladimíra Danyluka se se s novým školním rokem vrátí.

„Určitě se tam společně s městskou policií vrátíme, protože ta bezpečnost je priorita…“

Podle vedoucího ústecké dopravní policie Karola Kočárka, ke zklidnění dopravy by stačila jednoduchá řešení: „Přeznačení, nasvícení přechodu nebo přemístění radaru z pravé levé strany na pravou.“

Ústí nad Labem vyhlásí co nejdříve výběrové řízení na dodání nových radarů, určených právě pro Vaňov. O dalších opatřeních zatím není rozhodnuto.

„Ty ostatní úpravy jako nasvětlení přechodů nebo stavební úpravy, tam je to na další dobu, ale nicméně i na ně jsme připraveni.,“ doplňuje vedoucí ústeckého odboru dopravy Dalibor Dařílek.

Jan Bachorik/ČRo Sever


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*